آخرین اخبار
کد مطلب: 92095
عراقچي: فراتر از پروتکل الحاقي چيزي را نپذيرفته‌ايم
تاریخ انتشار : 1394/02/16 10:39:14
نمایش : 2579
عضو ارشد تيم هسته‌اي در گفتگوي ويژه خبري افزود: تمامي تحريم‌هاي اقتصادي و مالي در همان روز اجرايي شدن توافق بايد لغو شود/ مجموعه موازي با آژانس وجود ندارد/ نظارت‌هايي که پذيرفته شده همه با در نظر گرفتن دغدغه‌هاي امنيتي کشور است.
سيدعباس عراقچي در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبکه دو سيما گفت: بحث تحريم ها مهمترين بحث در مذاکرات است و طبق آنچه که مد نظر ماست تحريم ها از ابتداي توافق بايد برداشته شود.

مذاکره کننده ارشد تيم هسته اي کشورمان افزود: تمامي تحريم هاي اقتصادي و مالي در همان روز اجرايي شدن توافق بايد لغو شود و ما هم اکنون در حال تنظيم قوانين مربوطه بر روي کاغذ هستيم تا آنها را ثبت کنيم .

وي در پاسخ به اين سوال که لغو تحريم ها از روز اجرا و يا از روز امضاء اجرايي خواهد شد گفت: در روزي که توافق امضاء شود ونهايي شود دو طرف بايد کارهاي مقدماتي را انجام دهند تا آماده اجرا شوند در اين باره کنگره آمريکا هم اکنون وارد شده و در حال تصويب لايحه اي هستند که ممکن است اجراي توافق را عقب بياندازد در اين فاصله دو طرف براي اجراي تعهداتشان آماده مي شوند، ما آژانس را مطلع مي کنيم و اقدامات اوليه را انجام مي دهيم و آنها هم قوانين و دستورالعملهايشان را براي لغو تحريم ها انجام خواهند داد .

معاون وزير امور خارجه افزود : آنها در روز توافق تحريم ها را لغو خواهند کرد و اجرايي شدن آن در روز توافق است البته اقدامات ما در يک روز نمي تواند انجام شود وبايستي مقدمات کار را آماده کنيم اما آنها در روز توافق اعلام مي کنند که تحريم ها لغو شده است .

عراقچي در پاسخ پرسشي مبني بر اينکه در توافقنامه ژنو به لغو تحريم هاي تجاري ،فناوري ، مالي و انرژي اشاره شده است اما در بيانيه لوزان به تحريم هاي اقتصادي و مالي مرتبط با برنامه هسته اي ايران اشاره شده است يعني اين تحريم هاي اقتصادي و مالي شامل تحريم هاي تجاري ، مالي ،فناوري و انرژي مي شود يا اينکه يک بحث جداگانه است، گفت: اين يک سوء تفاهمي که نسبت به توافق نامه ژنو پيش آمده است بعضي ازدوستان هم اشاره و تکرار کردند اگر که متن توافق ژنو را کامل ملاحظه بفرماييد در آنجايي که به لغو تحريم ها مربوط ميشود در توافق نهايي مي گويد تمامي تحريم هاي مرتبط با هسته اي رفع و لغو خواهد شد .

وي ادامه داد: دسترسي هاي ايران به بازارهاي تجاري، مالي ، انرژي و فناوري هم ايجاد خواهد شد يعني اين قسمت علاوه بر رفع تحريم هاست و در حقيقت امتياز اضافه تري است که کشورهاي 1+5 در مذاکرات ژنو براي جمهوري اسلامي ايران قائل شدند.

عراقچي ادامه داد : يعني ما يک بحث لغو تحريم ها را داريم بعد از آن يک بحث ايجاد دسترسي ايران به بازارهاي انرژي ، مالي فناوري و تجاري؛ اين دو از هم جدا هستند و اين در توافق نهايي هم اتفاق خواهد افتاد. يعني لغو تمامي تحريم ها تمامي تحريم هاي اقتصادي و مالي را در ابتدا خواهيم داشت در عين حال دسترسي ايران به بازارهايي که ذکر شد از جمله بازارهاي انرژي و تجاري مالي و تکنولوژي اينها ايجاد خواهد شد .

عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي کشورمان افزود : همکاريها با ايران درزمينه هسته اي، ايجاد نيروگاههاي جديد، ايجاد رآکتورهاي جديد تحقيقاتي ، آب شيرين کن هاي هسته اي و همه بحث ها در کاربرد انرژي هسته اي همه کشورها تشويق خواهند شد با ايران همکاري داشته باشند .

معاون وزير امور خارجه گفت : خود کشورهاي 1+5 به تدريج وارد همکاريهاي هسته اي با ايران خواهند شد و در حوزه اقتصادي هم علاوه بر رفع تحريم ها اقداماتي که دسترسي هاي ايران را بيشتر کند و بازارهاي ايران را به سوي طرف مقابل و بازارهاي طرف مقابل را باز کند وهمچنين سرمايه گذاري را تشويق کند ،‌اعتبارهاي صادراتي را باز و تشويق کند. اينها هم به عنوان مکمل و اضافه بر رفع تحريم هاست که هم در توافق ژنو و هم در توافق نهايي وجود خواهد داشت .

سيد عباس عراقچي درباره مذاکرات لوزان افزود : بيانيه لوزان يک بيانيه مطبوعاتي بسيار مختصري است و در انجا نيز اشاره شده که تمام تحريم ها اعم از چند جانبه و يک جانبه که از سوي آنها اعمال شده است ، مد نظر خواهد بود.

وي گفت: در متن توافق نهايي اين مورد پذيرش است و مشاهده خواهد شد که تمام تحريم هاي اتحاديه اروپا ،امريکا اعم از کنگره امريکا، دستورات اجرايي رييس جمهور و تحريم هاي شوراي امنيت همه اينها مد نظر قرار گرفته است و برداشته خواهد شد .

عراقچي در پاسخ اين سوال که به نظر شما اينکه با صراحت بحث تجاري، فناوري ، مالي و انرژي مانند توافقنامه ژنو قيد شده باشد بهتر نيست تا احتمال بهانه جويي را از طرف غربي بگيرد؟ گفت: در متن توافق نهايي و آن چيزي که ما هم اکنون در حال نگارش هستيم، قيد شده است و با جزئيات قيد خواهد شد .

عضو ارشد تيم هسته اي گفت: آنچه که به عنوان بيانيه مطبوعاتي لوزان در پايان مذاکرات صادر شد، کليتي بود از انچه که اتفاق مي افتد و همانطور که مشاهد شد اين بيانيه يک صحفه و نيم، دو صفحه بيشتر نيست و بخشي از آن نيز مقدمات است .

وي افزود: اما توافق نهايي که ما خواهيم داشت بالاي 20 صفحه فقط اصل توافق و تفاهم خواهد بود و فکر مي کنم بالاي 50 صحفه نيز ضمايم خواهد داشت .

وي در پاسخ مجري برنامه که اکنون بر روي متن لوزان کار مي کنيد يا توافق نامه ژنو گفت: ما در لوزان متن نداريم در لوزان فقط در نهايت يک بيانيه صادر شد.

وي افزود: در لوزان به مجموعه اي از راه حل ها رسيديم، راه حل هاي که در مذاکرات مفصل چندين ساعته ميان وزراي خارجه بحث شد و در نهايت مورد توافق قرار گرفت .

عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي گفت: اکنون مي دانيم يعني در لوزان به اين راه حل ها رسيديم که در اراک چه اتفاق هايي قرار است بيفتد، يا در فردو و نطنز چه اتفاقي مي افتد، بحث نظارت ها يا بحث رفع تحريم ها چگونه خواهد بود، تحريم هاي آمريکا ، اروپا ، شوراي امنيت چگونه رفع خواهد شد و سر قطعنامه شوراي امنيت چه خواهد آمد.

وي ادامه داد: همه اينها راه حل هايي است که در لوزان به ان رسيديم و اکنون به دنبال اين هستيم که اين راه حل ها را مکتوب کنيم .

عراقچي گفت: در نهايت پايان مذاکرات لوزان يک بيانيه مطبوعاتي دو صفحه اي صادر شد ، اين بيانيه هيچ متن خاصي نيست که بتواند ملاک قرار گيرد .

وي افزود: اعلام کرديم که اين راه حل ها وجود دارد و اشاره اي به اين راه حل ها شده است و آنچه که ما اکنون روي ان کار مي کنيم راه حل هايي است که در لوزان به آن رسيديم و مختصر و تيتر انها در بيانيه مکتوب شده است .
عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي گفت : در لوزان يکسري اسناد ورک اينگ پيپرز کاغذ هايي که روي آنها کار کرده بوديم که در جهت کاري براي ما ملاک بود و در لوزان روي آنها کار شده بود و اکنون در مرحله اي هستيم که اين ها را به متن يک تفاهمنامه تبديل مي کنيم .

عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي گفت: فراتر از پروتکل الحاقي هيچ نظام و رژيم بازرسي را نپذيرفته ايم و نخواهيم پذيرفت.

سيد عباس عراقچي در ادامه گفتگوي ويژه خبري شبکه دو سيما درباره اينکه آيا قرار است فراتر از پروتکل الحاقي کاري انجام شود گفت: نمي دانم چرا فضا سازي رواني که طرف مقابل ما، بويژه طرف امريکايي انجام مي دهد اينقدر راحت در ايران پذيرفته مي شود و انعکاس و سر و صدا بپا مي کند .

وي افزود: اين بازرسي ها و توافق چيز عجيبي نيست و حتي بدون توافقي که ما انجام مي دهيم و بدون توافق ژنو نيز وجود داشته است.

عراقچي گفت: ما به عنوان يک عضو  ان پي تي  وقتي که موافقنامه پادمان را سال هاي پيش با آژانس بين المللي انرژي اتمي امضا کرديم در حقيقت قبول کرديم که تمام تاسيسات هسته اي خود را در معرض بازرسي و بازديد هاي آژانس قرار بدهيم و در مقابل اين حق استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي براي ما ايجاد شود .

وي افزود : اين کاري نيست که فقط ما کرده باشيم ، بلکه تمام کشورهاي که به  ان پي تي  ملحق شده اند در واقع با اين برداشت وارد ان پي تي شده اند که در مقابل برخورداري از حق استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي و همکاري که کشورهاي ديکر با انها خواهند کرد ، تاسيسات ، برنامه ها و مراکز هسته اي خود را در معرض نظارت آژانس قرار دهند و شفاف سازي صورت گيرد تا اطمينان حاصل شود .

عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي گفت : چون اين صنعت ، صنعتي است که مي تواند همراه با نگراني هايي باشد به همين دليل چنين پيش بيني هاي شده است و فقط ما نيستيم بلکه طبق توافقنامه اي که با آژانس امضا کرديم ، بازرسي از تاسيسات هسته اي ايران طبق روال مشخص شده در آن پادمان براي هميشه خواهد بود تا وقتي که ما عضو ان پي تي هستيم.

وي افزود: آن چيزي که آقاي کري مي گويد يک امر بديهي است اما او يک امر بديهي را که همه مي دانند و بازرسي هاي دائمي براساس معاهده ان پي تي و موافق نامه پادمان وجود خواهد داشت تکرار مي کند.

وي ادامه داد: اما اينکه وي يک امر بديهي را به يک فضاي رواني تبديل مي کند و اينکه خيلي راحت در کشور ما پذيرفته مي شود و همه روي آن حساس مي شوند ، اين جاي تعجب دارد .

عراقچي گفت: ما پروتکل الحاقي را در مذاکرات پذيرفتيم که اجرا کنيم به شرطي که مجلس شوراي اسلامي بپذيرد .

وي افزود : تصويب نهايي پروتکل الحاقي در دست دولت نيست و به مجلس مربوط مي شود ، دولت ممکن است براي مقطعي داوطلبانه آن را اجرا کند اما ان نيز منوط به ديدگاه نمايندگان مجلس است .

وي ادامه داد : فرض کنيد که ما پروتکل الحاقي را اجرا کنيم که مقصود از پروتکل الحاقي اطمينان سازي بيشتر و اعتماد سازي است .

عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي گفت : در چهارچوب تفسير هاي که از پروتکل الحاقي مي شود ما اقدام مي کنيم و پروتکل الحاقي دست رسي هاي بيشتر و امکان نظارت و اعتماد سازي هاي بيشتري را براي آژانس فراهم مي کند .

وي افزود : اما بيش از صد کشور دنيا اين پروتکل را اجرا مي کنند و با توجه به اينکه تمامي نگراني هاي امنيتي کشور ها و دغدغه هاي امنيتي کشورها پوشش داده شده است و يعني پروتکل الحاقي به نحوي تنظيم شده است که آژانس و بازرسان آژانس نتوانند از نظارت هاي که انجام مي دهند سوء استفاده کنند.

وي ادامه داد : ما همه راههاي که اين نظارت ها و بازرسي ها بتواند منجر به سو استفاده هاي توسط بازرسان احتمالي اژانس شود اينها را شناسايي کرديم و راهها را بستيم.

عراقچي گفت : نظارت هايي که پذيرفته شده همه اينها با در نظر گرفتن دغدغه هاي امنيتي کشوراست.

وي افزود : ما به عنوان جمهوري اسلامي ايران که اعتقاد داريم سلاح هاي هسته اي و کشتار جمعي خلاف اصول بشريت و خلاف اخلاق و بالاتر از آنها خلاف اعتقادات مذهبي ما و براساس فتواي مقام معظم رهبري است، سراغ اين سلاح هاي نرفتيم و نخواهيم رفت .

وي افزود: براي اعتماد سازي و شفاف سازي مشکلي نداريم اما همانطور که گفته شد نگراني ما از اين است که در اين نظارت ها و شفاف سازي ها سوء استفاده اي صورت بگيرد و به بهانه اين بازرسي ها جاسوسي کنند و از مراکز دفاعي و نظامي ما اطلاعات بدست بياورند و افراد و دانشمندان ما را شناسايي کنند روي اين ها به شدت حساس هستيم .

مذاکره کننده ارشد تيم هسته اي کشورمان گفت: براي بازرسي از مراکز هسته اي ترتيبات خاصي پيش بيني شده است و براي مراکز غير هسته اي اگر آژانس درخواست بازرسي داشته باشد اينطور نيست که بازرسي سريع و آساني داده شود.

 سيدعباس عراقچي افزود: آژانس حتما بايد دلايل و مدارک خود را ارائه دهد و بگويد چرا فکر مي کند در فلان نقطه و دقيقا در کجا کار غيرقانوني صورت مي گيرد و بعد آن کشور مربوطه مي تواند نسبت به خواسته آژانس تحفظ داشته باشد و با آژانس وارد مذاکره شود و اگر نگراني آژانس (اگر واقعي باشد) از راه هاي ديگر رفع خواهد کرد.

وي اضافه کرد: اگر کشور مربوطه در نهايت به اين نتيجه برسد که براي آژانس دسترسي بازرسي ايجاد کند اين بازرسي مديريت شده خواهد بود و اينطور نيست که هرکجا را خواستند ببينند.

عراقچي گفت: اين بازرسي تحت کنترل شديد و با ترتيبات خاصي که نتوانند هيچ جاي ديگر را ببينند و اطلاعات ديگري کسب کنند انجام خواهد شد و دسترسي اينطور نيست که بيايند نگاه و بازرسي کنند زيرا آژانس مسئول کشف فعاليت هاي اتمي غيرقانوني است.

مذاکره کننده ارشد تيم هسته اي کشورمان ادامه داد: مجموعه موازي با آژانس وجود ندارد و نمي شود ايجاد کرد و آنچه مورد قبول سازمان ملل و جامعه بين المللي براي راستي آزمايي و بازرسي از تاسيسات هسته اي کشورهاست و هيچ جايگزيني هم ندارد آژانس بين المللي انرژي اتمي است.

عراقچي با تاکيد بر اينکه ما خودمان بايد مراقبت و دقت داشته باشيم که روزنه هاي نفوذ را ببنديم،گفت: اينکه همه چيز منوط به راستي آزمايي آژانس شده است درخصوص اقداماتي است که ايران بايد در توافق انجام دهد و اصلا ربطي به مراکز نظامي ما ندارد.

وي افزود: بر اساس توافقي که ما خواهيم کرد قرار است مثلا تعداد دستگاه هاي سانتريفيوژ بايد به تعداد خاصي که در رسانه ها اشاره شده و در توافق خواهد آمد برسد و محدود شود يا اينکه ما در تاسيسات اراک تغييراتي ايجاد کنيم که پلوتونيوم کمتري توليد شود و ذخائر مواد غني شده ما تبديل به مثلا سوخت يا حالت هاي ديگر تبديل شود.

عراقچي گفت: درباره اجراي تعهدات ما در توافق، آژانس نظارت يا راستي آزمايي مي کند که آيا مثلا تعداد سانتريفيوژها به تعداد تعيين شده رسيده است يا نه.

مذاکره کننده ارشد تيم هسته اي کشورمان با بيان اينکه تاييد فعاليت هاي ما در مراکز هسته اي صورت مي گيرد و آنها راستي آزمايي خواهند کرد و گزارش خواهند داد،گفت: در يک سال و نيم گذشته وقتي که آژانس توافق ژنو را راستي آزمايي مي کرد و گزارش مي داد ما اصلا در اين خصوص مشکلي پيدا نکرديم اما ممکن است در آينده در راستاي اجراي پروتکل الحاقي آژانس مدعي شود که در يکي از مراکز مثلا غيرهسته اي ما اقدام غيرقانوني صورت گرفته است.

عراقچي افزود: آژانس طبق پروتکل اين حق را دارد که درخواست کند ولي طبق همان پروتکل بايد اسناد و مدارک ارائه دهد که چرا فکر مي کند به طور مثال در فلان نقطه کار هسته اي خلافي صورت مي گيرد و بايد مشخصات آن نقطه را بدهد و بعد وقتي دسترسي به آن نقطه داده مي شود اينطور نيست که برود از آنجا بازديد و بازرسي کند.

وي تصريح کرد: بازرسان آژانس به ترتيب خاصي که نتوانند هيچ جاي ديگري را ببينند به آن نقطه برده مي شوند و از خاک منطقه يا ديوارها نمونه برداري و آن را در مرکز خودشان آزمايش مي کنند که ببينند ذرات اتمي در آنجا وجود دارد يا نه.

عراقچي گفت: اين بازرسي ها اصلا به اين معني نيست که مراکز نظامي ما و تاسيسات و تجهيزات آن را ببينند بلکه آژانس مسئول کنترل فعاليت هاي غيرقانوني هسته اي است.

وي با بيان اينکه پي ام دي بحث جداگانه اي دارد و مربوط به گذشته مي شود،گفت: ادعاهايي وجود دارد نسبت به اينکه در گذشته ايران فعاليت هاي هسته اي غيرقانوني در ابعاد نظامي داشته است.

مذاکره کننده ارشد تيم هسته اي کشورمان اظهارداشت: ما اين ادعاها را رد و در طول ده سال گذشته با آژانس همکاري کرده ايم تا پاسخ سوالاتي که عموما توسط مراجع خاصي طراحي شده بود را بدهيم.

عراقچي گفت: البته در بعضي موارد همکاري ما با آژانس فراتر از پروتکل بوده است ضمن آنکه حدود دو سال پيش با آژانس توافقي را امضا کرديم تا چارچوب همکاري جديدي داشته باشيم و به سوالاتي که درباره گذشته وجود دارد پاسخ دهيم که اين مسائل ربطي به برنامه و همکاري آينده ما نخواهد داشت.

وي افزود: ما درخصوص سوالات گذشته که به پي ام دي معروف شده است در حال تنظيم چارچوبي براي همکاري با آژانس و همچنين 1+5 هستيم که بر اساس اين چارچوب به سوالات گذشته پاسخ داده شود و اين موضوع خاتمه يابد و مانعي در راه اجراي توافق نباشد.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته اي کشورمان در پاسخ اين سوال که اگر بازرسي هم باشد حتي از نزديک مراکز نظامي دستمال مي کشند و از دور نظارت مي کنند اما وقتي بالاترين مقامات نظامي گفته اند که اصلا اجازه نمي دهيم و بحث سرب داغ و اين مسائل را مطرح کرده اند چطور مي شود ؟ گفت: اصلا بحث دسترسي به مراکز نظامي به اين شيوه اي که در جامعه ما مطرح شده است مطرح نيست حتما هيچ کسي در کشور به هيچ فرد خارجي اجازه دسترسي به مراکز نظامي را نخواهد داد ، اما در چارچوب پروتکل الحاقي که يک قانون شناخته شده در سطح بين المللي است و البته همه کشورها به آن نپيوسته اند ولي بالاي 100 کشور اين را اجرا مي کنند براي اطمينان سازي بيشتر راههاي براي دسترسي به مراکزي که آژانس ممکن است مدعي شود که در آنها فعاليت هاي غير قانوني وجوددارد پيش بيني شده است که اين راهها هيچ خطر امنيتي براي کشور مربوطه ايجاد نمي کند .

عراقچي افزود : يعني دسترسي ها به نحوي تنظيم شده ودر اين باره فقط ما هم نيستيم که نگران مسائل امنيتي خودمان هستيم بلکه بقيه کشورها هم اين نگراني را دارند و وقتي اجرا مي کنند به يک فرمول هايي براي اجرا رسيده اند که تمامي تبعات امنيتي ، خطرات و تهديدات امنيتي در آن پوشش داده شده و اگر در گذشته گاهي به شکلي عمل شده که اطلاعاتي درز کرده شايد ناشي از اشتباه ما بوده و يا اينکه ما درست عمل نکرديم ودسترسي ها را نتوانستيم به گونه اي بدهيم که اين اطلاعات درز پيدا نکند ولي ما معتقديم که همه اين مسائل راه و شيوه هايي دارد که کشورهاي مختلف آن را اجرا مي کنند .

عضو ارشد مذاکره کننده تيم هسته اي کشورمان افزود: کشورها به اين شيوه ها آشنا هستند و به همين طريق عمل مي کنند و در آينده هم به نحوي عمل خواهد شد که هيچ دغدغه اي از جهت امنيتي و نظامي وجود نداشته باشد و آن خطوطي که مقام معظم رهبري هم ترسيم کرده اند که در اصلش حفظ مسائل امنيتي، دفاع و نظامي کشور است و عدم دسترسي به اين مراکز حتماً رعايت خواهد شد.

مجري در ادامه پرسيد زمزمه هايي شنيده ايم که کميته اي هم قرار است درباره پروتکل الحاقي تشکيل شود يعني فراتر از پروتکل الحاقي آيا اين شايعات راتکذيب مي کنيد که عراقچي با رد اين شايعات گفت: هيچ کميته اي و هيچ نهادي که فراتر از آژانس بين المللي انرژي اتمي يا غير از چارچوب باشد از نظر ما پذيرفته نخواهد شد.

مجري در سوال ديگري که جان کري گفته بازرسي ها علي الابد خواهد بود و شما گفتيد که اين روال تقريبا طبيعي است. حال اگر مجلس مانند دفعه قبل بگويد که مثلا ان پي تي را رد مي کنيم و پروتکل الحاقي را رد مي کنيم آنوقت چه اتفاقي خواهد افتاد؟ که عراقچي در پاسخ گفت: روشن است ما تابع نظر مجلس محترم شوراي اسلامي هستيم اگر که مجلس شوراي اسلامي تصميم بگيرد که به هر گونه فعاليتي خاتمه بدهند وصلاحديد کشور را اينطور تشخيص دهند طبعا طبق آن صلاحديد همه ما بايد حرکت کنيم ممکن است که مجلس محترم تشخيص بدهد توافقي که به آن برسيم اجرا نشود يا ماهمکاريهايمان رادر بعضي مراکز محدود کنيم که آن تشخيص مجلس است که در راس امور است و ما به عنوان دولت مجري تصميمات ونظرات مجلس هستيم .

عراقچي افزود: از سه شنبه آينده در وين مذاکرات را دوباره شروع خواهيم کرد و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت و در روز جمعه هم کشورهاي 1+5 ملحق مي شوند و جمع بندي صورت مي دهيم و تا آخر هفته اينده در وين بتوانيم به يک متني برسيم که ميزان اختلافات و تعداد پرانتزها به حداقل ممکن رسيده باشد.

وي افزود : جو مذاکرات خوب است و نکته اين است که ما در لوزان به مجموعه اي از راه حل ها رسيديم يعني قسمت سخت قضيه را طي کرديم و آنچه که الان بايد انجام بدهيم اين است که آن راه حل ها در پي ساعت ها جر وبحث و دعوا و مشاجره به آنها رسيده ايم الان اينها را روي کاغذ پياده کنيم والبته اين کار آساني نيست باتوجه به نوع رفتاري که از طرف مقابل در خصوص زياده خواهي هايي که شاهد هستيم حتي در زمان نوشتن برخي ملاحظات و سختي ها وجود دارد وخيلي از مسائل بايد رعايت شود ولي به نظرم اگرچه آهسته ولي به شکل خوبي در حال پيشرفت هستيم .

عراقچي افزود : کنگره آمريکا اصرار دارد که اين توافق ارسال شود و کنگره در موردآن نظر بدهد و چيزي که الان ظاهرا دارند تصويب مي کنند اين است که احيتاج به تصويب کنگره ندارد ولي کنگره بررسي خواهد کردو اگر بخواهد مي تواند راي به عدم تاييد يا عدم تصويب بدهد که آن را هم رئيس جمهور آمريکا مي تواند وتو کند .

عراقچي افزود : اگر مجلس شوراي اسلامي هم نظارت مشابهي داشته باشد و البته شنيده ايم که در حال بررسي هستند ما کاملاَ تابع هستيم و زماني هم که به کشور بازگشتيم حتما براي نمايندگان محترم و کميسيون هاي مربوطه توضيح خواهيم داد .

عراقچي خاطر نشان کرد : آنچه که مجلس تصميم بگيرد ما مطاع هستيم اگر تصميم بگيرند که ارسال شود به مجلس يک بحث است و اگر تصميم نگيرند بحث ديگري است ولي آنقدري که ما با حقوقدانها مشورت کرده ايم و از آنجايي که اين يک موافقتنامه بين المللي نيست بکله يک سندسياسي است از مجموعه اي از اقدامات داوطلبانه ايران و طرف مقابل انجام مي دهند احتياجي به تصويب در مجلس شوراي اسلامي نداريم ولي باز نظر حقوقدانها و مراجع رسمي در کشور ملاک خواهد بود اما از نظر ما فعلا نيازي به تصويب مجلس نيست مگر اينکه جور ديگري تصميم گرفته شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس